Introductie

Introductie

Wijsheid is de rode draad in het veilig deelnemen aan het verkeer. Beslissingen nemen waarbij verkeersinzicht, gevoel voor veiligheid (van jezelf en van anderen) en het juist toepassen van de verkeersregels zeer belangrijk zijn.

Het primaire doel van je rijopleiding bij Rijmewijs is goed kunnen autorijden en veilig deelnemen aan het verkeer. Je rijbewijs halen, dat is het secundaire doel. Maar als je goed en veilig kunt autorijden…. haal je simpelweg je rijbewijs. Snap je? Want ook na het behalen van je rijbewijs is het belangrijk dat je verantwoord en veilig blijft rijden. Immers, elke deelname aan het verkeer is een nieuwe examen…

Vaste gecertificeerde instructeur

Bij Autorijschool Rijmewijs leer je met een vaste instructeur in een leuke en leerzame sfeer de vaardigheden en het vertrouwen die je nodig hebt om te kunnen autorijden. Door een persoonlijke begeleiding ga je samen met jouw instructeur werken aan je rijbewijs. De rij-instructeur is in het bezit van een geldige WRM-pas. Met deze pas is de instructeur bevoegd om les te geven.

Lesduur

Onze rijlessen bedragen 60 minuten per les, een blokles duurt 120 minuten. Tijdens de praktijklessen wordt ook veel ingegaan op de theorie zodat je vanuit een praktische leerweg de theorie beter gaat begrijpen én toepassen.

Bloklessen

Hoe meer tijd je neemt, hoe intensiever je kunt oefenen hoe sneller je op niveau bent. Een blokles geeft je simpelweg meer tijd om lessen af te werken en dit kan je uiteindelijk lessen besparen. Daarom adviseren wij je om bloklessen te nemen, zeker in het begin van je opleiding.

Ophaal- en afzetlocatie

Je wordt in principe thuis of op een afgesproken locatie, bijv. op school of op je werk, opgehaald en weer afgezet. Als dit weleens verandert is dit zeker geen probleem, zolang je dit maar tijdig doorgeeft.

Leswijze

De lessen worden aan de hand van een lesboek uitgelegd. Na de uitleg wordt er een demonstratie gegeven waarna de leerling genoeg mogelijkheid krijgt om zelf te oefenen. De lessen lopen inhoudelijk logischerwijze op van makkelijk naar moeilijk.
Specifieke situaties worden eventueel uitgetekend en worden uitgebreid aan de hand van een leergesprek uitgelegd zodat de leerling de verkeerssituatie goed begrijpt.
De voortgang wordt bijgehouden op een instructiekaart, hierdoor kun je op ieder gewenst moment kijken welke punten goed gaan en welke punten nog wat aandacht nodig hebben.

Doelgerichte aanpak

Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs halen, dat willen wij ook! Met onze doelgerichte methode kunnen wij samen naar dit doel werken. Je vorderingen kan je inzien in jouw instructiekaart. Deze kaart wordt na afloop van elke les door jouw instructeur ingevuld en met jou besproken. Ook wordt de volgende les aan jou bekendgemaakt zodat jij je hierop kunt voorbereiden. Dit vergroot de kans van slagen en vermindert het aantal te nemen lessen. Zo werk je gericht en in fases naar het examen toe.

Leren in fases

Bij Autorijschool Rijmewijs krijg je in 4 fases les:

  • Voertuigbediening
  • Voertuigbeheersing
  • Verkeerssituaties
  • Zelfstandig rijden

Elke fase wordt afgerond met een toets zodat jij weet hoever jij gevorderd bent. Op deze manier werk je in stappen richting je rijbewijs.

Examentraining

Wanneer je alle fases hebt afgerond ga je samen met jouw rij-instructeur werken aan de laatste puntjes op de i als voorbereiding op jouw finale zelfstandige rit, het examen. Om je goed voor te bereiden hierop zal jouw rij-instructeur een examen van A tot Z nabootsen zodat jij precies weet wat je kunt verwachten op die dag. Tijdens deze training zal jouw instructeur helemaal opgaan in de rol van de examinator, en dat zal je merken...